CryoFacial – Allt du behöver veta!

cryofacial

 

Vad är kryoterapi?

Kryoterapi är en icke-invasiv och effektiv hälsobehandling som används inom flera olika områden. Lokal kryoterapi innebär att man applicerar intensiv kyla (-130° C) med hjälp av flytande kvävgas på lokala områden för att uppnå flera skönhetsmässiga resultat.

 

Vad är CryoFacial?

CryoFacial innebär helt enkelt att man applicerar den intensiva kylan på ansiktet. När man gör detta uppstår flera anti-aging-relaterade resultat. Kryoterapi görs således för att bland annat:

  • Boosta kollagenet
  • Föryngra huden
  • Minska irritationer och svullnader
  • Behandla mörka ringar runt ögonen
 
 

Hur fungerar det?

CryoFacial fungerar på så sätt att den intensiva kylan gör att blodkärlen drar ihop sig (vasokonstriktion) och porerna i ansiktet minskar. När ditt ansikte sedan återgår till sin normala temperatur,  vidgas blodkärlen (vasodilatation) tilllbaka till sin ursprungliga storlek. Detta ger upphov till ett ökat blodflöde och en ökad syresättning till ansiktet, vilket fräschar upp huden omedelbart. Det är även denna process som sätter igång den ökade kollagenproduktionen.

 

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är väldigt behaglig att genomföra och tar vanligtvis mellan 10–15 minuter. En utbildad kryoterapeut genomför alltid behandlingen genom att applicera kylan över hela ditt ansiktsområde och ibland även runt nacken och halsen.

Behandlingen har inga kända kontraindikationer eller biverkningar. Tvärtom upplever de flesta en känsla av välbehag efteråt. Behandlingen ger inte heller upphov till rodnad.  

 

Hur mycket kostar behandlingen? 

Priset för en CryoFacial varierar beroende på var du gör behandlingen. Vanligtvis kostar det mellan 600 – 1000 kr. 

Resultat 

Nedan ser du några bilder på hur resultaten kan se ut efter CryoFacials.

 

 

Mer information och länkar

Nedan finns några bra länkar och artiklar om CryoFacial 

What happened when I tried a CryoFacial

Cryoherapy Facial Benefits & What to Expect

CryoFacial: What is it and how does it work?

DELA DETTA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email