Kryoterapi + Massage = ?

cryofacial

Hur hjälper kryoterapi och massage kroppen när det används tillsammans?

Svaret börjar på cellulär nivå där både kryoterapi och massage har fördelar.

Blodcirkulation och inflammation

 

Människor väljer egenvårdsbehandlingar för att helt enkelt må bättre. En öm kropp som länge gör ont efter träning har så många negativa effekter utöver själva obehaget. Långvarig smärta i kroppen kan orsaka sömnproblem, ökad stress, förhöjda kortisolnivåer och psykisk ohälsa. Alla dessa problem kan lindras genom manipulation av muskelvävnaderna i en massage. Detta slappnar av muskelvävnaden och minskar ofta smärtsamma sammandragningar, spasmer och ohälsosam nervkompression.

 

Kryoterapi och inflammation

 

Kryoterapi har fördelar som liknar massage genom att det hjälper till att minska inflammation genom ökad vasokonstriktion och mängd noradrenalin. Vasokonstriktion inträffar under kryoterapi på grund av den extremt kalla luften. Dina muskler och din hud drar ihop sina blodkärl och skyddar således kroppens viktiga kärna från kylan. När kroppen har varit i kylan i över 90 sekunder börjar den naturliga kampen ”fight or flight” och blodet berikas med inflammationsreducerande enzymer. Hjärnan utsöndrar mängder av noradrenalin, ett hormon som är associerat med antiinflammatoriska egenskaper. När kryosessionen är över återgår syrerikt blod ut till extremiteterna och strömmar genom hela kroppen.

 

Minska inflammation naturligt

 

Många som lider av inflammation vill inte ta läkemedel i överskott. NSAID-läkemedel som Advil, Tylenol och Aleve kan vara hårda mot kroppen om de tas för mycket och blir mindre effektiva ju längre de har tagits. Detta kan leda till missbruk av läkemedel, eller värre, missbruk av smärtstillande medel. Att minska inflammation med kryoterapi är helt naturligt och använder kroppens egen läkningsförmåga och minskar mängden smärtstillande medel en person kan behöva.

 

Ska jag göra kryoterapi eller massage först?

 

Det är rekommenderat att du gör kryoterapi före en massage. Detta kommer att säkerställa att din hud är torr eftersom de flesta massagebehandlingar använder olja eller lotion. Utsläpp av noradrenalin hjälper dig också att känna dig mer avslappnad under din massage och kan drastiskt förbättra din njutning.

 

Är du massör, fysioterapeut eller driver en hälsoklinik? Då är kryoterapi ett utmärkt sätt att komplettera dina befintliga behandlingar samtidigt som du erbjuder ett mervärde till dina kunder och ökar dina vinster.  Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med allt du behöver veta!

 

Vill du veta mer om kryoterapi och alla fördelar? Läs mer på vår hemsida: coldkryo.se!

DELA DETTA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email