5 tips för att boosta din återhämtning!

Vi listar nedan våra fem främsta verktyg för en snabbare och bättre återhämtning kopplat till träning och muskelvärk.

Kom ihåg att alla kroppar är olika och det som funkar för A kanske inte funkar för B, testa dig alltid fram, det finns inga regler för vad som måste funka.

5-tips-återhämtning

Fem tips för att boosta kroppens återhämtning

Idag finns det oändligt många olika sätt för att förbättra återhämtningen efter hård träning. Det finns en massa produkter samt metoder som har blivit allt mer populära. Kyla och kryoterapi är en av de största trenderna i världen just nu, men idag väljer vi att gå utanför denna ram och se på andra alternativ och tillvägagångssätt. ”Biohacking” är ett fenomen som även det har växt vilket innebär att man på olika ”hackar” sin biologi för att främja välbefinnande och vitalitet. Kryoterapi ingår såklart i denna genre!

Vi på COLD har en bakgrund inom elitidrott och landslagsaktivitet i över 10 års tid och återhämtning har alltid varit en bidragande faktor till prestation. Alla kan träna hårt, men få har verktygen som verkligen gör skillnad. När vi provade kryoterapi och kände effekterna visste vi att det skulle bli stort även i Sverige och detta ledda till uppstarten av COLD Kryoterapi. Vår vision är att alla ska kunna göra denna fantastiska behandling och ta del av effekterna!

Följande är 5 grymma tips som vi anser alla bör fokusera på för att ta hand om din kropp och prestera på topp!


1. Sömn

Sömn är absolut bland de viktigaste komponenterna för bra återhämtning. När vi sover slappnar kroppen och musklerna av totalt, men ännu viktigare är att hjärnan också får vila ordentligt. Man har sett många studier att till och med korta ”naps” på ca 20 minuter ökar prestation och återhämtning.

2. Kost

Kosten är verkligen ett måste för de som vill prestera och få ordentlig återhämtning. Får du inte i dig tillräckligt men även rätt nutrition så bryter du ner dina muskler istället för att bygga musklerna. Allt från kolhydrater, protein, vitaminer och vätska. Glöm inte mellanmål som frukt, bär eller nötter, viktigt!

3. Aktiv vila

På vilodagar är det många som anser att ligga i sängen hela dagen är bäst, men det är helt fel. Kroppen mår bra av en aktiv vila i form av promenad i naturen, lätt spel som tex badminton, golf eller yoga. Så se till att röra på dig!

4. Massage

Efter hårda träningspass under flera dagar kan man känna sig väldigt spänd och öm i musklerna. För att få bort spänningen är massage ett bra alternativ. Det bidrar till en ökad blodcirkulation som leder till avslappning efteråt.

5. Rörlighet/stretch

Ta chansen att bara fokusera på stretch och bli vigare samt rörligare på dina vilodagar! Oftast är det träningspass som löpning, styrketräning eller specifik idrottsgren som gäller och man kan glömma bort rörligheten. Att ha en rörlig och multifunktionell kropp är något alla bör sträva efter!

DELA DETTA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email