Branscher där kryoterapi kan användas

Kryoterapi är inte begränsat till professionella idrottare och kändisar längre. Nu är det efterfrågat bland alla som fokuserar på en hälsosam livsstil och mentalt välbefinnande. Kryoterapi erbjuder ett naturligt sätt att stärka immunförsvaret, förbättra den allmänna hälsan och öka energinivåerna. Därför har det blivit betydligt vanligare bland många olika branscher att inkludera terapiformen i sin verksamhet.

Låt oss upptäcka var kryoterapi kan användas!

kryoterapi

Kryoterapi för olika typer av sjukdomar samt besvär:

Helkroppskryoterapi användes först som en medicinsk behandling då det ursprungligen uppfanns för behandling av reumatism. Idag används kryoterapi i ett brett spektrum av tillstånd som involverar kronisk smärta (artros, fibromyalgi, ryggsmärtor, axelproblem, migrän, etc.). Kryoterapins smärtlindrande effekt baseras på att bromsa överföringen av nervsignaler, vilket kan minska antalet smärtsignaler som skickas till hjärnan.

Många studier visar att kryosessioner minskar inflammation och svullnad och samtidigt ökar syre och blodflöde till det skadade området. Dessa faktorer stimulerar läkning i vävnaderna efter skador eller operationer. Den extrema kylan stoppar rodnad, lindrar utslag och klåda. Därför bevisar kryosessioner sin effektivitet för olika hudtillstånd som eksem, akne, psoriasis. Dessutom visar forskning att kyla stärker immunsystemet, vilket är särskilt relevant i samband med Covid-19-situationen.

Medicinska kliniker installerar ofta kryokabiner i fysioterapirum och använder kryoterapisessioner tillsammans med andra behandlingar för att förbättra deras effekt.

Förresten, Cryomed är den enda tillverkaren vars utrustning är certifierad enligt den senaste versionen av ISO 13485: 2016.


Kryoterapi och idrott

Professionella idrottare var de första som använde helkroppskryoterapi och lokal kryoterapi regelbundet. Kryobehandlingar kom till stor del att ersätta isbad och isbehandlingar då det är mer effektivt och tar betydligt mindre tid. Det visade sig vara effektivt i behandling av smärtor, återhämtning och prestation mellan tävlingar och intensiva träningspass. 

Lokala kryoterapimaskiner används när nödhjälp behövs (till exempel under en tävling) eller när ett särskilt fokus för kylbehandling är nödvändigt.

Många idrottsklubbar har köpt in sin egen kryoterapiutrustning för att maximera atleternas prestation och återhämtning. Exempel på stora klubbar är Juventus FC, PSG FC, Pheonix Suns, Dallas Mavericks och många fler.

Efter att professionella och välkända idrottare började använda kryoterapi har det vuxit explosionsartat och idag installerar fitnesscenter, gym, spa och kliniker kryokabiner och inkluderar kryosessioner i deras tjänster.


Kryoterapi och skönhet

Helkroppskryoterapi och lokal kryoterapi har blivit en hit i skönhetsindustrin. Den största anledningen till detta är att behandlingen är 100 % naturlig, inga ingrepp!

Under kryosessioner “startas kroppen igen”, vilket främjar bättre blodcirkulation och kollagenproduktion. Det är därför regelbundna kryo-sessioner (en eller två per vecka) resulterar i en frisk glow, fastare och mer smidig hud och färre rynkor.

Helt naturlig anti-aging effekt av kryoterapi skapade en sensation i skönhetsvärlden som bara har spridits och blivit större. Hyllade kändisar som Demi Moore, Jennifer Aniston och Daniel Craig använder kryoterapi för att se och känna sig bäst.

Lägg till kryoterapi i tjänster så ser du dina kunder komma tillbaka för mer. Kryosessioner används som en del av bantningsprogram och anticellulitprogram på grund av dess förmåga att påskynda ämnesomsättningen. Vid anti-stressbehandlingar hjälper kryoterapi att förbättra humöret och leverera en dos vital energi på grund av lyckohormoner – endorfiner – frisatta under en kryobehandling.

Kryoterapeutiska produkter är en idealisk lösning för skönhetssalonger, kosmetiska salonger, hudcentrum, hälsocenter och hotell som fokuserar på naturliga behandlingar och en bra kundupplevelse.

DELA DETTA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email