COVID-19 pandemin och kryoterapi

I detta blogginlägg går vi igenom de punkter som vi tycker är relevanta med COVID-19 relaterat till kryoterapi, kyla och ett bättre immunförsvar. Dagens situation gör detta ämne väldigt intressant och är värt att tänka på!

kryoterapi-covid-19

Pandemin och personlig hälsa

Under 2020 har vi upplevt och lärt oss mycket om vad kroppen tolererar och hur det kan påverka oss. Vissa har blivit väldigt sjuka medan andra har fått mildare symptom, men vad är förklaringen till detta? Vårt svar: personlig hälsa och immunförsvar! 

Med ett globalt virus bakom sig tror vi att branschen inom personlig hälsa och immunförsvar kommer att explodera under kommande år. Befolkningen kommer att vara mer medvetna om sin hälsa, värdera sin kropp och leta efter nya behandlingar för att boosta sitt immunförsvar och kunna tolerera virus i framtiden. 

Kryoterapi och immunförsvaret

Så hur kommer kryoterapi in i bilden? Jo, kryoterapi och köldexponering har länge associerats med ett förbättrat immunförsvar och färre infektioner. Studier visar att kryoterapi kan öka mängden immunceller och vita blodkroppar vilket främjar kroppens immunförsvar som bidrar till att kroppen klarar av olika sorters virus. Ett exempel som hintar om kylans effekter på immunförsvaret är denna studie, som visade att kalla duschar ledde till att förekomsten av sjukdom minskade med 29% jämfört med varma duschar. 

Är det säkert att göra kryobehandlingar under pandemin?

Absolut! Det finns inga virus eller bakterier som klarar av en temperatur på -150 grader och därför är det säkert att göra behandlingar. Däremot ska man vara försiktig med allt runtomkring som omklädningsrum, duschar och antalet besökare. Förhoppningsvis har verksamheterna tagit restriktionerna på allvar och gjort det säkert för dig som kund.

Hur ser framtiden ut?

Om det är någonting vi lärt oss på senare tid är det att framtiden aldrig går att förutspå med säkerhet. Vi ser att världen kan förändras dramatiskt på bara några månader. Däremot är vi övertygade att personlig hälsa och välmående kommer att värderas ännu mer efter denna pandemi. Vi lär oss att inte ta lika mycket för givet och att hälsan alltid kommer i första hand. Kryoterapi är en behandling som är riskfri, icke-invasiv och har flera appliceringsområden inom hälsa, träning, hudvård etc. Områden som blir mer och mer aktuella för var dag som går. 

Vill du veta mer om behandlingen? Besök vår hemsida: coldkryo.se, där hittar du allt du behöver veta! 

DELA DETTA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email